Smitspaviljoen

Bootverhuur en Rondvaarten

Voor het reserveren van een bootje kunt u bellen met 0521-361244. Er is een speciale route kaart ontwikkeld met mooie tochten variŽrend van een uur tot routeís die de hele dag duren en u de mooiste plekjes van Giethoorn en omgeving laten zien. Wilt u met een groep iets leuks doen? Vraag dan naar onze Puzzeltocht en ontdek Giethoorn vanaf het water! Na de puzzeltocht wordt de winnende groep bekend gemaakt.

Prijzen bootverhuur

   per uur:  per dag: 
Fluisterboot  € 18,50  € 92,50
Punter (/zeilpunter)  € 12,50  € 32,50
     
Eenpersoons kano  € 6,00  € 18,00
Tweepersoons kano  € 7,50  € 24,00
Canadese kano  € 9,50  € 28,50
Waterfiets 2 pers.  € 5,00  € 20,00
     
Luxe Ottersloep -  € 200,00
     
     
Puzzeltocht per punter 1,5 uur:  € 5,00 p.p.

Terug naar het overzicht.

Rondvaarten:

Erg leuk is het maken van een rondvaart in een van onze rondvaartboten die zowel open als gesloten zijn, afhankelijk van het weer. De schipper vertelt ondertussen allerlei wetenswaardigheden over het dorp en de omgeving. Rondvaarten over het meer en door het dorp alleen op reservering voor groepen vanaf 10 volwassenen:
Volwassenen € 7,50 p.p. (€ 5,00 p.p. in combinatie met een arrangement)
Kinderen 4 tot 12 jaar € 5,00 p.p.

Terug naar het overzicht.

Natuurtochten:

In overleg is het ook mogelijk om een extra lange vaartocht per overdekte rondvaartboot te maken.Deze rondvaart gaat door een uitgestrekt moeras gebied en Giethoorn en duurt een uur langer dan de gewone rondvaart.

Volwassenen € 9,50 p.p. (minimaal 10 personen)
Kinderen 4 tot 12 jaar € 7,50 p.p.

Terug naar het overzicht.

Kooitocht

Erg bijzonder is de rondvaart die de nog actieve eendenkooi aandoet. Deze speciale kooi tocht wordt slechts enkele keren per jaar georganiseerd. De kooiker laat de eendenkooi zien en geeft hierover uitleg, evenals de bijzondere natuur waar bijvoorbeeld de ijsvogeltjes nog rondvliegen.  Deze speciale tocht wordt uitsluitend in de maanden april, mei en juni georganiseerd.

Rondvaartprijzen zijn gebaseerd op een deelname van minimaal 20 personen.

Terug naar het overzicht.

De Ottersloep

Als u een mooie tocht wilt maken door de kop van Overijssel hebben we voor u een speciale luxe Ottersloep klaar liggen. De aluminium boten zijn speciaal ontworpen voor de ondiepe vaarwegen van De Wieden en De Weerribben. Door de elektrische aandrijving geniet u nog meer van de natuur om u heen. De Ottersloep is 7,50 meter lang en geschikt voor maximaal 6 á 8 personen.


De huurprijs van de Ottersloep bedraagt: € 200,- per dag, van 09:00 tot 18:00 uur (borg € 150,-). Vooraf krijgt u een korte uitleg over het varen met de sloep en routekaartjes zijn aan boord.


Tevens is het mogelijk een picknickmand erbij te reserveren. Zie hiervoor de pagina buffetten/bbq.

Terug naar het overzicht.